Varselkläder

Av155cm.se

Varselkläder

Det har blivit allt vanligare att se personer gå omkring i reflexvästar och varselkläder. Det gäller även privatpersoner, men från början är varselkläderna arbetskläder som är tänkta att användas av personer som behöver synas under sitt arbete.

Vilka använder varselkläder?

En arbetsgrupp som ofta använder reflexväst och även varselkläder är Polisen och det handlar helt enkelt om att de ska synas när de arbetar vid vägar och på andra platser. Även vägarbetare har varselkläder liksom kustbevakningen. Varselkläderna kan också bäras av sanerare, snickare och ett flertal yrkesgrupper. I dag är inte kläderna specifika för ett visst yrke.

Finns kläderna i olika modeller?

Ja, varselkläder finns i flera varianter. Det kanske vanligaste är västar, jackor och byxor. Det finns dock även shorts, linnen, kjolar och tröjor i varselfärger. Det handlar helt enkelt om att man ska kunna synas i varselkläder oavsett vilket väder det är ute. Är det regn kan det till exempel vara skönt att dra på sig ett varselställ i regn- och vindtätt material. Då behöver man inte göra avkall på skyldigheten att synas, men samtidigt utsätts inte kroppen på samma sätt för väder och vind som om man behövt stå i fleecejacka och shorts.

Om författaren

155cm.se