Utrustning för florister

Avhannah

Utrustning för florister

Som florist arbetar man med blommor i alla färger, storlekar och former. Man jobbar både med snittblommor, krukväxter och olika plantor för trädgård. Men vilken utrustning och vilka arbetskläder är bra för en florist att ha?

Vad behöver en florist?

Hos flo-rea.com finns alla typer av frön som floristen kan köpa in och sälja eller sätta på egen hand. Då behövs krukor, jord, kanske en liten spade, gödning och ett bra bord att arbeta vid. Som florist blir det mestadels stående arbete och det kan därför vara bra att ha en mjukare matta på golvet som gör det mer bekvämt att stå hela dagarna.

Köpa in blommor

En florist behöver såklart också ha uppväxta blommor att arbeta med. De fina fröerna hos flo-rea.com säljer bra och är utmärkta att ha i sortimentet för kunder som vill så själva. Fröna har bra grobarhet! När det kommer till färska blommor gäller det att köpa in blommor av bra kvalitet som verkligen står. Du bör också tänka på att ha ett bra utbud av olika blommor. Alla kunder har inte samma smak och det kan också vara bra att ha några blommor som inte doftar då en del personer kan vara känsliga just för doft.

Att lyckas som florist

När det kommer till att lyckas med blommor bör floristen vara expert. Du behöver ha koll på hur de olika blommorna ska skötas, och när det gäller kvaliteten kommer kunderna inte bli så glada om en växt vissnar efter bara två-tre dagar.

Som florist krävs det ingen särskild utbildning, och i praktiken skulle man kunna arbeta hemma men snittblommor håller sig utan tvekan fräschare i en kyl. I flera fall ger det helt enkelt ett seriösare intryck om man har ett gesällbrev eller i alla fall en utbildning bakom sig.

När det kommer till utrustningen behöver du inte välja det dyraste för att lyckas bra med din verksamhet. Satsa på praktiska material, arbetskläder som håller och som är lätta att tvätta och vassa knivar samt sekatörer.

Vad kostar det att starta blombutik?

Att starta en blomsterbutik behöver inte alls vara dyrt. Att köpa in växter kan kosta en del men om du börjar i tid kan frön från flo-rea.com vara ett väldigt prisvärt alternativ. Du bör räkna med att ha åtminstone ett par tusen kronor för att få i ordning på din butik. Du behöver också kunna köpa arbetskläder, knivar, bänkar och annat som är bra samt nödvändigt att ha när du är florist.

Om författaren

hannah administrator