Främja arbetsmiljön med frukt på jobbet

Avhannah

Främja arbetsmiljön med frukt på jobbet

För att tillgodose anställda med en bra arbetsmiljö är det viktigt med rätt arbetskläder och utrustning. Men en god arbetsmiljö främjas även på andra sätt, bland annat genom att det råder en god stämning på arbetet och att anställda kan ta sig en gratis frukt på jobbet.

Varför dela ut frukt på jobbet?

Det finns många fördelar med att dela ut gratis frukt på jobbet, men varför? Den främsta anledningen till varför frukt är bra på jobbet är för att anställda gärna äter frukt om det finns tillgängligt. Att få i sig frukt är ett sätt att få i sig vitaminer, vilket ger en positiv effekt för hälsan. Men frukt är även ett bättre alternativ till sötsaker. Om frukten är gratis är det nämligen en större chans att folk väljer en frukt till fikat framför att köpa en bulle eller annan sötsak till fikastunden. Det i sig främjar en bättre hälsa hos personalen. Dessutom är det alltid uppskattat att få tillgång till gratis frukt.

Främja en bättre arbetsmiljö

För att främja en bättre arbetsmiljö, kan man göra mycket mer än att bjuda på gratis frukt på jobbet. Det är viktigt att ta tag i de större problemen som kan finnas på arbetsplatsen, som exempelvis buller, blinkande ljusrör eller osämja mellan anställda. Utöver det är det så klart viktigt att anställda får rätt arbetskläder och utrustning för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett ordentligt och säkert sätt. I vissa fall kan en bättre arbetsmiljö främjas genom att ändra om lite på schemat, speciellt om schemat ställer till med mycket problem. Varje arbetsplats är dock unik och man måste utgå från vad ens egen arbetsplats behöver för att främja en god arbetsmiljö. Med en bättre arbetsmiljö presterar anställda bättre och det mår hela företaget bra av.

Om författaren

hannah administrator